luni, 29 decembrie 2008

Cadeau de Noel

Am avut o surpriza totala de Craciun din partea lui Nathalie, pe blogul HABC. Un cadou pentru toti cititorii blogului pe care ea il intretine cu atat straduinta si frumusete.

Este un calendar "Calendrier de l'avent", pentru fiecare zi, de la 1 decembrie pana in ajunul Craciunului, pe 24 decembrie, cu arta textila si tiparele dupa care se pot confectiona modelele. Sunt creatiile ei proprii, mie imi plac foarte mult si in general imi place tot ce face ea.

Merci beaucoup, Nathalie, ton cadeau est superb! Elena

marți, 23 decembrie 2008

CD12_Craciun fericit

CD-ul pentru decembrie are tema "Esprit des fetes - La lumiere"
Craciun fericit!
Joyeux Noel!
Marry Christmas!
Feliz Navidad!
Frohe Weihnachten!
Buon Natale!

vineri, 19 decembrie 2008

Felicitari de Craciun

Pentru sarbatorile de iarna am pregatit cateva carti postale si ATC-uri. Nu multe pentru ca timpul parca zboara, nu prea mai am timp de nimic!
Iata cateva dintre ele:
Sarbatori fericite!

luni, 15 decembrie 2008

De Craciun

Mi-a placut sa fac mici cadouri de Craciun, sa fie practice si sa se impiedice omul de ele tot anul. Ca sa nu ma uite, evident!
Pe blogul Marisei am gasit acest model de portchei si am rugat-o sa-mi trimita tiparul. Imediat mi l-a trimis, este o persoana foarte draguta, grazie Marisa!


Bineinteles ca ale ei mi se par mult mai reusite si mai frumoase!
Si tastand pe google "porte clefs chat" am dat de un fisier cu un alt model de portchei, foooarte simpatic pentru cele ce iubesc pisicile!
Au plecat deja catre prietenele mele, sper sa la faca placere.
Si pentru ca a fost "mult" de cusut mi s-a facut foame si am inaltat niste "turnulete cu vinete si mozzarella" de pe blogul Laurei Adamache. Miam...miam ce bune au fost!

Doar Felix era cam suparat, el nu mananca vinete, doar rosii!!!

miercuri, 10 decembrie 2008

CD 11

Pentru noiembrie tema pentru CD este "vrajitoare" (les sorcieres). Eh...cam grea tema, cel putin asa mi s-a parut mie.
Am confectionat-o tot dintr-un cercel "dezafectat" si resturi de materiale pretioase, asa ca a iesit cam eleganta...

Si putin quilting, nu ratez ocazia sa exersez.

luni, 8 decembrie 2008

Surpriza cu ingerasi

Si cum nimic nu vine de la Teodora fara o surpriza, iata ce-am primit impreuna cu cartea:

Niste ingerasi atat de delicati si diafani ca-mi este teama sa-i ating!
Dar..vai! cata tristete cand am vazut ca 2 dintre ei erau sparti! Teodoraaaa, te rog, cand mai trimit pune-i in carton, ambaleaza-i bine ca uite ce s-a intamplat! Cum pot sa-i repar, vreau neaparat sa-i agat in pomul de Craciun!
Si cateva bucati de material alb, absolut minunate, perfecte pentru quiltul meu.
Multumesc mult, Teodora, sunt incantata de surprizele tale!

vineri, 5 decembrie 2008

Poseta

Am cusut o noua poseta la cererea expresa a Sabinei. De mult tot imi cerea sa-i fac una, asa ca i-am facut pe plac in preajma Craciunului.
Este foarte simpla iar tiparul este de aici dar i-am adaugat o curea pentru a se putea purta si pe umar. Materialul este de efect, il am cadou de la Smaranda, merci Smaranda!

miercuri, 3 decembrie 2008

Pregatiri de Craciun

Ca sa intru in atmosfera de Craciun, anul acesta mi-am propus sa fac si eu un quilt traditional pe acesta tema.
A iesit o fata de masa de decor insotita de 4 servetele. Totul facut dupa regula patchworkului traditional. Adica taiat materialul in fasii, patrate, dreptunghiuri, cusute la masina intre ele astfel incat sa nu ratez imbinarile la colturi, pus vatelina si dos, bordura si niste stele aurii facute cu masina de cusut in loc de free motion sau qulting cu mana. Aici m-am abatut putin, nu m-am putut abtine sa nu fac si...altfel!
Totul a iesit la linie, fara margini ondulate si colturi aiurite.
Eh...si iata:

Ar fi trebuit sa le pozez asezate la locul lor, pe o masa dar nu mi-a placut cum iesea poza asa ca le-am pus provizoriu pe perete, pana vor pleca la destinatar.
Nu prea sunt eu mestera in astfel de treburi dar nici nu pot spune ca nu-mi place ce-a iesit, avand in vedere ca este prima data cand fac asa ceva de dimensiuni ceva mai mari, adica 90cmx90cm...hi..hi...sunt sigura ca rade de mine toata lumea care a facut cel putin o fata de masa sau un quilt pentru pat!
Nu cred ca voi mai face curand patch traditional, imi este prea greu sa tai si sa cos intr-una bucati de material, imi pierd interesul si daca nu abandonez cu greu ma chinui sa-l termin...
P.S. Am uitat sa arat cine m-a ajutat...